Čokoládové suflé

Postup

  1. Troubu si předehřejeme na 180°C. Formičky ( 4-6 ) vymažeme tukem a stěny formiček si ještě vyložíme pečícím papírem tak, aby převyšoval stěny. Takto připravené formičky si naskládáme na plech.
  2. Čokoládu a mléko vložíme do žáruvzdorné misky, kterou umístíme nad malý kastrůlek s vroucí vodou tak, aby se dno misky nedotýkalo hladiny vody. Čokoládu mícháme, dokud nevznikne hladká směs a poté misku odstavíme.
  3. Žloutky s Natusweet  STEVIA KRISTALLE 1:1 vyšleháme do husté pěny a vmícháme do rozehřáté čokolády.
  4. Z bílků si vyšleháme tuhý sníh, který vmícháme do čokoládové směsi a nakonec přidáme hladkou mouku. Směsí si naplníme připravené formičky a pečeme 15 minut.
  5. Hotové suflé vyjmeme z trouby, sejmeme pečící papír a podáváme. Podáváme s našlehanou smetanou a rozehřátým lesním ovocem nebo višněmi.

Ingredience

  • 1 šálek nasekané hořké čokolády
  • 3 lžičky hladké mouky
  • 4 lžíce Natusweet STEVIA KRISTALLE 1:1
  • 4 vejce
  • 3 lžíce polotučného mléka
  • tuk na vymazání formiček

Použité produkty

Vaříme a pečeme s produkty Natusweet®

Vychutnejte si své oblíbené sladké dobroty bez výčitek svědomí. Slaďte zdravě a bez kalorií !!!

Natusweet Stevia