V míse si vyšleháme olej, Natusweet stevia kristalle 1:1, vajíčka a přidáme všechny suché ingredience: mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, skořici. Vše promícháme, a nakonec přidáme nastrouhanou mrkev a nasekané ořechy.
Troubu předehřejeme na 180 stupňů, na spodek dortové formy dáme pečící papír, okraje vymažeme máslem a vlijeme připravenou směs. Pečeme zhruba 1 hod.
Zatímco se peče korpus, připravíme si krém. V míse smícháme tvarohy, mascarpone, šťávu z citronu a Natusweet stevia kristalle 1:1. Dle chuti dosladíme několika kapkami Natusweet stevia liquid. Vše společně ušleháme a dáme vychladit do lednice.
Korpus po upečení vyjmeme z dortové formy a necháme vychladit. Poté ho rozřízneme a promažeme částí krému, přiklopíme vrchní část a také pomažeme krémem.
Dort dozdobíme nasekanými ořechy a dáme nejlépe přes noc zaležet do lednice.
Ingredience na korpus
300 g špaldové celozrnné mouky
500 g nastrouhané mrkve
200 g nasekaných vlašských ořechů
150 g Natusweet Stevia kristalle 1:1
100 g rozinek
2 lžičky kypřícího prášku do pečiva
2 lžičky jedlé sody
180 ml rostlinného oleje
4 vejce
Ingredience na krém
3x tvaroh
1x mascarpone
5 lžic Natusweet stevia kristalle 1:1
12 kapek Natusweet stevia liquid
1 citron
Použité produkty
Vaříme a pečeme s produkty Natusweet®
Vychutnejte si své oblíbené sladké dobroty bez výčitek svědomí. Slaďte zdravě a bez kalorií !!!