Od schválení v EU na konci roku 2011 význam Stevie rebaudiana neustále roste a tato rostlina představuje pro výrobce potravin i nápojů vítanou inovaci.
My stévii nepovažujeme za rivala cukru, nýbrž za úspěšnou konkurenci umělých sladidel. V několika uplynulých letech byl objem prodeje cukru stabilní, avšak sladidla se používají ve stále větší míře. Domníváme se, že po schválení steviol glykosidů se tato situace nezmění.
V roce 2008 zahájila společnost Reisenberger GmbH ve spolupráci s vídeňskou Univerzitou přírodních zdrojů a přírodních věd, fakultou potravinářství (prof. Berghofer), projekt na výzkum stévie. Cílem bylo nabídnout potřebné směsi steviol glykosidů potravinářskému průmyslu. Do tohoto projektu se zapojili i známí rakouští výrobci mléka, nápojů a cukrovinek.
Proběhl také intenzivní výzkum v oblasti vývoje kvalitních tablet a sypkých směsí s obsahem stévie (směsi na pečení).